Phishing awareness met 24x7Secure

Wist u dat phishing de oorzaak is van 91% van de datalekken? Voor het geval u denkt “Dat overkomt ons niet”.. 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in de afgelopen 5 jaar in aanraking met hacking, ransomware, datadiefstal of andere vormen van cybercrime – met miljarden euro’s schade als gevolg.

Cybercriminaliteit en IT-security wordt met de dag relevanter. Hackers worden creatiever in de ontwikkeling van nieuwe malware en phishing-aanvallen. Een phishingmail is de meest gebruikte eerste stap voor een cyberaanval en richt zich op het menselijke handelen. Dit vraagt om bewustzijn van alle medewerkers.

Om phishing awareness onder de aandacht te brengen organiseerde 24x7Secure samen met Surelock een 24x7Secure Phishing mini-competitie onder haar relaties. In totaal deden er 199 deelnemers mee aan de mini-competitie.

24x7Secure Phishing mini-competitie

De mini-competitie bestond uit één phishing simulatie. Dit is een vrijblijvende kennismaking met phishing awareness. Organisaties konden een lijst aanleveren van maximaal 5 collega's. Deze deelnemers vormden samen het team dat deelnam aan de mini-competitie.

Zodra we van start gingen kregen alle deelnemers een onaangekondigde phishing mail binnen. Dit was de kans om aan ons te laten zien dat wij en potentiële toekomstige hackers de deelnemers met geen mogelijkheid konden misleiden. 

Voor de simulatie is er een phishing template gekozen van Microsoft. De phishing simulatie maakt gebruik van technieken die cybercriminelen ook zouden gebruiken. Met als doel het fictief binnenhalen van een kwaadaardige bijlage zoals ransomware. De e-mails werden verstuurd vanaf een fictief domein en ook de linkjes in de email leidde naar dit fictieve domein.

Onder alle deelnemers werd een mooie prijs verloot, namelijk een nieuwe laptop! Maar.. wij denken dat iedereen een winnaar is en het in zich heeft om phishing bewust te worden. Daarom ontving iedere organisatie na de competitie een benchmark-rapport met daarin de resultaten en een "Herken de Phish" handout. Om zo phishing bewustwording te vergroten!

Herkennen uw medewerkers phishing? Wij hebben vrijblijvend getest of organisaties weerbaar zijn tegen phishing met Holmes.

Toets en train uw medewerkers

Een datalek voorkomen is beter dan oplossen en daar willen wij u bij helpen! 24x7Secure combineert met Holmes security bewustwording, training en toetsing in één digitale oplossing.

24x7Secure houdt samen met uw organisatie of IT-afdeling alle medewerkers scherp met onaangekondigde phishing-simulaties in onze Phishing Kalender. Bij vermoedens van phishing kan direct een beroep worden gedaan op de Holmes Security Coach met Life Line. Het e-learning platform biedt leerzame video's over phishing, spoofing en andere cyberaanvallen.

De strijd aan gaan tegen cybercriminaliteit met 24x7Secure? Phishing Awareness kan samengesteld worden met onder andere:

  • Nulmeting: Alles start met een nulmeting. Er wordt een phishing simulatie gestuurd in uw organisatie om te controleren in hoeverre alle medewerkers in staat zijn phishing te herkennen.

  • Pakketvorming: Samen met u bespreken we de resultaten uit de nulmeting. Dit kan online, maar ook op locatie. Samen gaan we kijken hoe Holmes ervoor kan zorgen dat u en alle medewerkers veiliger online te werk gaan.

  • Security Coach: U kunt kiezen voor de Holmes Security Coach. Dit is een handige plugin voor de e-mail dat veiligheid biedt bij twijfelachtige mails. Medewerkers kunnen via de plugin direct hulp vragen van uw IT-beheerder om de mail te controleren.

  • E-learning platform: Het e-learning platform biedt diverse trainingen en toetsen aan. Train medewerkers om phishing-emails te herkennen en juist te leren handelen. Medewerkers blijven zo up-to-date en voorbereid op de nieuwste gevaren van phishing.

  • Phishing simulaties: Door regelmatig periodieke controles uit te voeren controleren wij of uw medewerkers alert blijven op de gevaren van phishing en in staat zijn deze te herkennen. Door de trainingen en de Security Coach zullen alle medewerkers steeds alerter worden en beter in staat zijn om valse e-mails te herkennen!

Phishing Awareness vergroten?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor de gratis phishing nulmeting.