Informatiebeveiligingsbeleid

Informatiebeveiligingsbeleid voor meer security  

Met een informatiebeveiligingsbeleid, ook wel Information Security Management System (ISMS) wordt er gewerkt op een manier waarbij (vertrouwelijke) informatie beveiligd is. In een beveiligingsbeleid staan afspraken, regels en processen of technische maatregelen om bedrijfsgevoelige informatie te beveiligen. Een beveiligingsbeleid is er om uw medewerkers, bedrijfsgevoelige informatie en data zo goed mogelijk te beschermen.

In het beleid staan afspraken vastgelegd met passende bescherming tegen bedreigingen maar ook hoe er op de juiste manier gehandeld kan worden bij het ontstaan van een security incident.

Voorbeelden van afspraken zijn: het bepalen van de minimale eisen zijn voor een besturingssysteem en dat het systeem altijd van de laatste beveiligingsupdates, drivers, stuurprogramma’s en antivirus software is voorzien. Of dat toegang tot een werkplek is beveiligd met Two Factor Authentication (2FA). Hanteert een organisatie een clean desk policy dan worden verouderde documenten op de juiste manier vernietigd en voorkomen dat documenten en persoonsgegevens rondslingeren.

Informatiebeveiliging is een proces en wordt continu bijgesteld volgens de plan, do, check, act cyclus. Zo worden kansen en risico’s continu vastgelegd en verbeterd.

Informatiebeveiligingsbeleid opstellen?

Het beleid is voor iedere organisatie weer anders, onze experts kijken graag samen met u naar passende maatregelen. We brengen veiligheidsrisico’s in kaart en bepalen we passende maatregelen om uw data, gegevens en medewerkers te beschermen. Bel voor meer informatie naar +31 544 20 00 02 of neem contact op via onderstaand formulier.

24x7Secure is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Wij hanteren de hoogste norm rondom informatiebeveiliging voor organisaties en specifiek voor de zorg sector.

Contact opnemen

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U klikt toch niet op die neplink?

91 procent van de cyberaanvallen begint met e-mail (bron: Microsoft). Het is belangrijk dat uw medewerkers hier alert op zijn en valse e-mails kunnen herkennen. Zeker nu er ook corona-gerelateerde aanvalsmails verstuurd worden. Een security awareness training helpt uw medewerkers om cyberaanvallen te herkennen en securitybewustzijn te vergroten.

Bekijk oplossing

Informatiebeveiligingsbeleid opstellen?

Onze security experts bellen u graag terug