Cloud Apps

Bescherm Microsoft 365 en cloud e-mail

Door te werken met SaaS (Software as a Service) applicaties en cloud e-mail profiteert u van de vele voordelen die de cloud te bieden heeft. Met de populaire clouddiensten zoals Microsoft 365, SalesForce, G-suite, Google Mail, Slack en Dropbox kunnen medewerkers altijd en overal flexibel samenwerken, bestanden delen en e-mailen.

Werkt uw organisatie met Microsoft 365? Dan is Microsoft verantwoordelijk voor de security van de cloud, u bent zelf verantwoordelijk voor de security in de cloud. Geïntegreerde security van de cloudprovider is vaak minimaal en biedt geen volledige bescherming tegen de geavanceerde bedreigingen en aanvallen van vandaag.

90% van de SaaS-gegevensinbreuken komt voort uit gerichte aanvallen, waarvan 50% het gevolg is van een SaaS-accountovername van medewerkers.

Nieuwe bedreigingen

Werken in de cloud biedt meer flexibiliteit doordat cloud apps en e-mail altijd en overal te bereiken zijn via het internet. Tegenwoordig wordt er gewerkt met veel verschillende online toepassingen. Daarnaast wordt gewerkt met een groot aantal verschillende apparaten en dit vraagt om een complete en moderne bescherming.

Is dit niet voldoende afgeschermd dan worden de zakelijke gebruikersaccounts blootgesteld aan verschillende beveiligingsrisico’s. De cloud biedt meer flexibiliteit maar stelt accounts ook bloot aan de nieuwe bedreigingen zoals hacks, accountovernames, datalekken, phishing-aanvallen, malware en zero-day aanvallen.

Aanvullende en geavanceerde beveiligingsmaatregelen zijn nodig om de SaaS-accounts zoals Microsoft 365 of Outlook te beschermen.

Met Check Point's Harmony Email & Office profiteert u van de meest effectieve oplossing voor het voorkomen van inbreuken en aanvallen op cloud apps en cloud e-mail.

Bescherming met Harmony Email & Office

Met Harmony Email & Office voorkomt u dat bedreigingen OneDrive, SharePoint, Microsoft Teams, Word, Excel of Outlook infecteren. Het beschermt tegen geavanceerde aanvallen die andere security oplossingen omzeilen.

Dit gebeurt met real-time sandbox technologie en bescherming tegen cyberaanvallen. Bescherm gedeelde bestanden en gevoelige gegevens in de cloud tegen datalekken. Compleet met identiteitsbescherming tegen accountovernames en inzicht in het gebruik van Shadow IT.

Harmony Email & Office beschermt gevoelige gegevens in de cloud met o.a.:

  • Sandbox technologie: Sandboxing is een technologie dat een stukje code observeert en analyseert, in een soort testomgeving. In deze afgezonderde omgeving wordt gezien hoe een bestand of stuk software reageert en werkt. Zo wordt een onbekende aanval (zero-day) herkent. SandBox voorkomt dat nog onbekende bedreigingen schade aanrichten. 

  • Anti-malware: Malware is een kwaadaardig stukje software dat wordt gebruikt om systemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen data. Er zijn verschillende soorten malware - zoals virussen, spyware, ransomware, Trojaanse paarden en meer.

  • Anti-phishing: Via phishing wordt er geprobeerd mensen te lokken naar valse websites, met als doel gevoelige gegevens zoals inlog of bankgegevens te stelen. Stop geavanceerde phishing aanvallen in Microsoft 365 e-mail en G-mail accounts.

  • Identiteitsbescherming: ID-Guard biedt identiteitsbescherming tegen accountovername vanaf onbekende en verdachte locaties of apparaten. Het blokkeert inlogpogingen en verdachte activiteiten op uw accounts en apparaten.

  • Zicht op Shadow IT: Krijg zicht op het gebruik van ongeautoriseerde SaaS-applicaties. Dit zijn applicaties die niet door uw IT-afdeling worden ondersteund. Bijvoorbeeld bij het gebruik van DropBox of We-Transfer: u kunt bewust bepalen of deze apps een veiligheidsrisico vormen of dat het past in het beleid van uw organisatie. Zo houdt u meer grip en controle op waar uw data blijft.
CloudGuard SaaS

Complete bescherming voor data en gebruikers in Microsoft 365 met Harmony Email & Office

Beveilig uw cloud met Harmony Email & Office

Check Point’s Harmony Email & Office is geschikt voor kleine- en grote organisaties om bedrijfsaccounts en data te beschermen. Voorkom gerichte aanvallen die proberen om gevoelige bedrijfsdata te stelen.

Harmony Email & Office is een cloud service en eenvoudig te integreren met een groot aantal SaaS-applicaties zoals Microsoft 365, Outlook en meer. Onze security experts helpen u bij de integratie, configuratie en beheer.

Liever eerst een evaluatieperiode proberen? Dat kan ook. Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden en wat Harmony Email & Office voor uw organisatie kan betekenen. Vraag dan hier een evaluatie aan.

Contact opnemen

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

SaaS security, waarom is het nodig?

Is uw organisatie voldoende beschermd tegen e-mailaanvallen in Microsoft 365 of G-Suite omgevingen? Via social engineering technieken vormen mensen vaak de zwakste schakel. De ingebouwde beveiliging van het cloud platform is vaak niet voldoende. Ontdek nu waarom een complete bescherming voor SaaS Apps en Cloud e-mail nodig is in onze blog.

Lees de blog

SaaS apps en cloud e-mail beschermen?

Onze IT-experts adviseren u graag