Next Generation Firewall (NGFW)

Beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen

Internetverkeer en bedrijfsnetwerken blijven zich ontwikkelen. Cyberaanvallen en bedreigingen op bedrijfsnetwerken worden geavanceerder en hierdoor moeilijker om te detecteren. Next Generation Firewalls (NGFW) zijn een belangrijk onderdeel van de beveiligingsoplossing van vandaag om deze bedreigingen en aanvallen te detecteren en blokkeren.

Met een firewall controleert u of het verkeer veilig genoeg is om van- en naar uw bedrijfsnetwerk te gaan. Een traditionele firewall bepaalt toegang van applicaties op basis van poort- en protocol combinaties, maar next Next Generation Firewalls zijn in staat tot deep packet inspections.

Tegenwoordig wordt er gewerkt met meerdere applicaties, vanaf verschillende apparaten. Doormiddel van deep packet inspection inspecteert een Next Generation Firewall de inhoud en data van pakketjes en is in staat om slimme beslissingen te maken.

Ongewenst verkeer in uw netwerk kan bestaan uit o.a. malware, spyware, spam, DDoS-aanvallen. Met de opkomst van zero-day-bedreigingen (aanvallen op kwetsbaarheden voordat ze bekend zijn) is er een completere manier nodig om het netwerk en gebruikers te beschermen. De Next Generation Firewall, weet zero-day aanvalspatronen te herkennen en zodoende te voorkomen.

Next Generation Firewall (NGFW)

De Next Generation Firewall (NGFW) van Check Point biedt het netwerk complete en professionele bescherming tegen de cyberaanvallen van vandaag. Met een geïntegreerde firewall, VPN, antivirus, zichtbaarheid en controle in applicaties, URL-filtering, e-mail security en SandBlast Zero-Day bescherming. Met de unieke SandBox technologie worden infecties van malware en gerichte aanvallen snel herkent en voorkomen.

Next Generation Firewall

Professionele netwerkbeveiliging

De NGFW detecteert en blokkeert nieuwe, onbekende aanvallen en beschermt het netwerk met moderne functionaliteiten voor extra beveiliging:

    • Intrusion Prevention System (IPS): Deze technologie controleert het netwerk op verdachte of kwaadaardige activiteiten die misbruik kunnen maken van een kwetsbaarheid. Het identificeert verdachte activiteiten en staat deze toe of voorkomt de bedreiging. IT-beheerders of SOC medewerkers krijgen inzicht in de verdachte activiteiten via het beheersportal.

    • Antivirus en Anti-spam: De antivirus stopt inkomende schadelijke bestanden bij de gateway voordat de eindgebruiker wordt getroffen door real-time virushandtekeningen te controleren. ThreatCloud identificeert meer dan 4,5 miljoen malware signatures en 300.000 schadelijke websites en wordt voortdurend bijgewerkt door een wereldwijd netwerk van sensoren die malware-informatie verzamelen.

    • Deep Packet Inspection (DPI): Analyseert het verkeer op basis van de inhoud van de IP-pakketten in plaats van alleen op basis van IP-adres header. Is de inhoud verdacht dan wordt dit geblokkeerd.

    • URL filtering: Controleert toegang tot miljoenen websites om gebruikers te beschermen tegen verdachte websites, zodat ze veilig kunnen internetten. 

    • Anti Bot: De Anti-Bot detecteert bot-geïnfecteerde machines, voorkomt botschade door de communicatie van het Command and Control (C&C) center van cybercriminelen te blokkeren, en wordt voortdurend geüpdatet vanuit ThreatCloud™.

Next Generation Firewall (NGFW)

Security bedreigingen groeien en worden moeilijker om te detecteren. Bescherm uw organisatie vandaag nog met een compacte en professionele firewall, zodat uw medewerkers veilig kunnen werken met een groot aantal applicaties, e-mail en bestanden, terwijl kwaadaardige applicaties en verdacht verkeer wordt herkent en geblokkeerd.

Inrichting van de firewall kan bij u op locatie voor het bedrijfsnetwerk. Onze IT experts installeren, configureren en beheren de Next Generation firewall. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via [email protected] of via onderstaand formulier.

Contact opnemen

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Herkennen uw medewerkers een cyberaanval?

91 % van de cyberaanvallen begint met e-mail (bron: Microsoft). Het is belangrijk dat uw medewerkers hier alert op zijn, zeker nu er ook corona-gerelateerde aanvalsmails verstuurd worden. Een security awareness training wordt volledig afgestemd op uw organisatie.

Bekijk oplossing

Meer weten over een professionele firewall?

Onze experts bellen u terug