Internetcriminaliteit neemt toe en iedere organisatie, hoe groot of klein ook is een interessant doelwit voor cybercriminelen. Cybercriminelen en hackers richten zich op organisaties vanwege de bedrijfsgevoelige informatie, geld, klantgegevens, medische gegevens of aanvallen gericht op klanten.
Door onze moderne manier van werken passen cybercriminelen hun werkwijze aan en ontwikkelen continu nieuwe aanvaller. Cybercriminelen zoeken continu naar nieuwe manieren om netwerken binnen te dringen via hackpogingen, malware of phishing-aanvallen. Een traditionele beveiligingsoplossing zoals een anti-virusoplossing is niet instaat om een phishing- of ransomware-aanval te detecteren. De aanvallen worden zo ontwikkeld om deze zwakke plekken in de beveiliging te omzeilen.
Om uw organisatie te beschermen is moderne IT security noodzakelijk. IT security zijn alle beveiligingsmaatregelen en oplossingen die ervoor zorgen dat uw organisatie en bedrijfsinformatie beschermd wordt.
Het beveiligen van uw organisaties is belangrijk om uw bedrijfsvoering te waarborgen. Bent u eenmaal slachtoffer geworden van een cyberaanval dan is er een risico dat uw organisatie een of meerdere dagen plat ligt.
Een voorbeeld is de Gemeente Hof van Twente dat begin 2021 getroffen werd door een ransomware-aanval. Aanvallers hebben daarbij grote hoeveelheid data gestolen en bestanden onbruikbaar gemaakt. Vervolgens werd er gevraagd om 'ransom', vertaald losgeld te betalen om de bestanden weer vrij te geven. Echter is het niet zeker of u na betaling al uw bestanden terugkrijgt.
Het herstellen van de volledige IT-infrastructuur na deze aanval kan tot 2 jaar duren. Naast financiële schade kan een cyberaanval ook voor reputatieschade zorgen. Klanten kunnen zich zorgen maken of hun gegevens niet in handen zijn gevallen van cybercriminelen.
Een datalek of cyberaanval kan een organisatie helemaal plat leggen, dit kan hoge kosten met zich mee brengen. Passende IT security oplossingen zijn noodzakelijk om uw organisatie te beschermen tegen de bedreigingen van vandaag en morgen.
Er zijn verschillende cyberaanvallen en bedreigingen die een risico kunnen vormen voor uw organisatie, een bekende vorm is malware. Malware betekent in het Nederlands: kwaadaardige software. Criminelen ontwikkelen malware om de computer van eindgebruikers te verstoren of beschadigen. Vaak wordt malware verspreid via een phishing-aanval via e-mailbijlagen of wordt het verstopt in een web download.
Er zijn verschillende vormen van cyberaanvallen en dreigingen:
24x7Secure biedt passende security oplossingen voor uw IT-omgeving. Wij geven u advies en kijken samen met u naar wat er nodig is om uw IT-omgeving te beschermen. Onze IT security experts ondersteunen u met de beveiliging van uw organisatie.
24x7Secure biedt onder andere security oplossingen voor:
Met netwerkbeveiliging houdt u indringers buiten de deur. Zo kunt u voorkomen dat hackers toegang krijgen tot data op uw netwerk. IT security oplossingen en maatregelen kunnen zijn het toepassen van netwerksegmentatie, het plaatsen van een Next Generation Firewall (NGFW) of gebruik maken van een Security Operations Center (SOC), dat het netwerk pro-actief monitort.
Werken in de cloud met Microsoft 365 biedt meer flexibiliteit doordat cloud apps en e-mail altijd en overal te bereiken zijn, vanaf elk apparaat. Tegenwoordig wordt er gewerkt met veel verschillende online toepassingen en dit vraagt om een complete en moderne bescherming.
Is de cloud werkplek niet voldoende afgeschermd dan worden de zakelijke gebruikersaccounts blootgesteld aan verschillende beveiligingsrisico’s, zoals hacks, accountovernames, datalekken, phishing-aanvallen, malware en zero-day aanvallen.
Cloud security beschermd online accounts en data in de cloud. Cloud security helpt u bij het detecteren en blokkeren van phishing-aanvallen, accountovernames en beschermt tegen kwaadaardige websites, bijlagen en (web)downloads - in real time.
Microsoft 365 omgeving beveiligen? Start vrijblijvend met een evaluatieperiode Harmony E-mail & Office en ontdek de voordelen.
Medewerkers zijn tegenwoordig altijd en overal bereikbaar en maken hiervoor gebruik van verschillende (mobiele) apparaten zoals PC's, laptops maar ook tablets en smartphones. De moderne manier van werken creëert ook nieuwe ingangen voor cyberaanvallen.
Endpointbeveiliging beschermt de apparaten van medewerkers en maakt gebruik van een meerlaagse security benadering, daarbij worden meerdere technologieën gebruikt zoals anti-ransomware, zero-phishing en next generation anti-virus. Daarnaast worden bestanden gecontroleerd diefstal en hergebruik van zakelijke wachtwoorden voor andere accounts voorkomen. De toegang of invoer van inloggegevens op een verdachte of onveilige website wordt geblokkeerd.
Mobiele apparaten beschermen tegen de securitybedreigingen? Start dan vrijblijvend een evaluatieperiode Harmony Endpoint met een aantal collega's en ontdek de mogelijkheden
Afbeelding: Endpointbeveiliging op een laptop van een medewerker
Phishing is de oorzaak van 91% van de datalekken. Ook uw organisatie kan het slachtoffer worden van phishing of een cyberaanval. Een datalek voorkomen is beter dan oplossen. Investeren in IT security is belangrijk maar niet genoeg. Naast techniek is het menselijk handelen belangrijk om cyberaanvallen te voorkomen. Cybercriminelen worden steeds slimmer en één kleine fout kan leiden tot een datalek. Het trainen en regelmatig toetsen van medewerkers is cruciaal.
24x7Secure combineert met het Holmes platform bewustwording, training en toetsing in een overzichtelijke digitale oplossing. Benieuwd naar een phishing simulatie? Vraag naar onze vrijblijvende en phishing nulmeting.
Uw organisatie beschermen tegen verschillende bedreigingen en veiligheidsrisico's? Heeft u vragen over IT security? Onze IT security experts denken graag met u mee. Neem geheel vrijblijvend contact op via +31 544 20 00 02 of onderstaand formulier.