AppSec voor moderne softwareontwikkeling

AppSec voor moderne softwareontwikkeling

Webapplicaties zijn overal: Dagelijks werken we met bijvoorbeeld Outlook, Facebook of LinkedIn. Maar webapplicaties zijn ook bijvoorbeeld webshops waar u eenvoudig online kunt winkelen. Andere voorbeelden zijn CRM-oplossingen, CMS systemen voor het beheren van websites, boekhoudoplossingen, ordersystemen, intranet of een klantenportal.

Uit het DBIR (Data Breach Investigations Report) 2020 van Verizon blijkt dat webapplicaties steeds vaker een grotere rol spelen bij alle datalekken. Webapplicaties en webshops verwerken persoonsgegevens en gevoelige data waardoor ze een geliefd doelwit zijn voor cybercriminelen. Cyberaanvallen en hacks op webapplicaties komen steeds vaker voor.

Kwetsbaarheden, hacks en cyberaanvallen kunnen grote gevolgen hebben, zoals een datalek, down-time of diefstal en dat kan leiden tot reputatie- of financiële schade. Geen enkele website, webshop of webapplicatie is automatisch veilig en daarom is het nemen van beveiligingsmaatregelen essentieel. 

De ontwikkelingen van webapplicaties gaan steeds sneller waardoor security niet kan achterblijven. Wat zijn de grootste bedreigingen van nu?

Bedreigingen voor webapplicaties

De lijst met grootste securitybedreigingen op applicaties wordt aangevoerd door SQL-injecties waarbij een hacker ongeautoriseerd toegang probeert te krijgen tot data. Maar ook configuratiefouten, gehackte accounts van medewerkers of een verkeerde set-up vormen een veiligheidsrisico. 

Applicaties wisselen steeds vaker gegevens uit met andere systemen, veel verloopt via API's, deze afkorting staat voor Application Programming Interface. API's bieden veel mogelijkheden maar bevatten ook kwetsbaarheden zoals zwakke toegangsrechten of het ontbreken van versleuteling. API's hebben toegang tot gevoelige data, specifieke gegevens of delen van een applicatie en zijn daardoor een interessant doelwit voor cybercriminelen. 

Veel organisaties maken gebruik van een Web Application Firewalls (WAF) voor het beveiligen van hun webapplicatie. Een WAF is een firewall speciaal ontwikkeld voor webapplicaties en inspecteert het verkeer dat naar een webshop of webapplicatie wordt gestuurd en probeert kwaadaardig verkeer te identificeren en blokkeren.

Web Application Firewall (WAF)

Een traditionele op regels gebaseerde WAF vraagt in de praktijk veel onderhoud. In een WAF-beleid beheert u de regels, aangepaste regels, uitsluitingen en andere toepassingen. Met deze regels kunt u bijvoorbeeld bepalen dat alleen bepaalde input is toegestaan bij invoervelden. Zo kan de applicatie beschermd worden tegen een SQL-injectie: via invoervelden kan een hacker een ongewenste SQL-query uitvoeren en zo extra informatie ophalen, toevoegen, aanpassen of verwijderen uit de database. Met deze regels kan een webapplicatie beschermd worden tegen misbruik. 

Bij organisaties die werken met een DevOps-pipeline gaan de ontwikkelingen van een webapplicatie zo snel dat een traditionele WAF dit niet bij kan houden. Wordt er een nieuwe functionaliteit toegevoegd? Dan moeten de regels continu aangepast worden. Het aanpassen van deze regels vraagt veel onderhoud en als dit niet direct wordt gedaan loopt de security achter. 

Daarnaast genereren WAF’s veel false positives, dit zijn verzoeken die door de WAF als kwaadaardig zijn bestempeld worden maar eigenlijk legitiem waren.

Een WAF wordt hierdoor vaak in de detectie-modus geplaatst, er wordt dan niet ingegrepen op schadelijke activiteiten of verzoeken maar waarschuwingen voor bedreigingen vast. Dit gaat ten koste van de veiligheid. 

U wilt uw webapplicatie beveiligen tegen kwaadaardige SQL-injecties en een order van een bezoeker op uw webshop wel doorlaten. Hoe kan dit beter?

Security die meegroeit met uw cloud

Moderne applicaties vragen om moderne beveiligingsoplossingen. Bescherm webapplicaties en API's, voorkom false positives en stop geautomatiseerde aanvallen op uw online toepassingen met Check Point's CloudGuard AppSec.

CloudGuard AppSec is volledig geautomatiseerd en maakt gebruik van machine learning en AI om uw webapplicatie, website of webshop te leren kennen en aanvallen te stoppen. Door het gebruik van AI hoeft u niet continu regels en uitzonderingen te schrijven, telkens wanneer u uw applicatie of API's bijwerkt. Hierdoor bent u minder tijd kwijt aan het onderhoud. 

CloudGuard AppSec biedt bescherming met uitgebreide functies zoals auto-provisioning, waarbij apparaten worden voorzien van de juiste configuraties en het automatisch schalen van policies. Een voorbeeld: U voegt een nieuwe microservice toe. Door het automatische schalen van security policies worden bij het uitrollen van deze nieuwe functies de services direct beschermd. De security schaalt automatisch mee met alle veranderingen in de cloud.

Self-Protection

CloudGuard AppSec analyseert gedrag en leert door machine learning en AI wat er speelt in uw applicatie. Zo wordt een kwaadaardige aanval herkent maar wordt een persoon die een bestelling willen plaatsen in uw webshop wel doorgelaten.

Bescherming voor API's

Bescherm API's tegen bekende API-aanvallen en afwijkingen. Door Schema Validation weet CloudGuard wat een normale invoer is en kan er gecontroleerd worden of een request daaraan voldoet.

Bescherming tegen Bots & OWASP Top 10

Bescherm uw webapplicatie tegen bots die data van uw site willen halen, of uitlezen om SPAM te versturen en stop de OWASP Top 10 aanvallen.

Intrusion Prevention

Naast machine learning en AI worden aanvallen gedetecteerd via Intrusion Prevention (IP). Heeft u bijvoorbeeld een CMS waar een bekend lek in zit? Dan biedt CloudGuard AppSec direct bescherming door middel van Intrusion Prevention.

Applicatiebeveiliging automatiseren?

Het is belangrijk dat webapplicaties en data worden beschermd tegen de meest geavanceerde aanvallen en bedreigingen van nu, terwijl de snelheid en flexibiliteit van uw cloud behouden blijft. CloudGuard AppSec is eenvoudig te plaatsen voor een bestaande webshop, website of webapplicatie.

Wilt u webapplicaties en data beschermen tegen de cyberaanvallen en bedreigingen van nu of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze IT security experts via +31 544 20 00 02

Evaluatie aanvragen

Een evaluatieperiode van 30 dagen is geheel vrijblijvend, na de evaluatie zit u nergens aan vast. Start vrijblijvend en ontdek de mogelijkheden.

Start uw gratis Evaluatie CloudGuard AppSec

Bent u er klaar voor om applicatiebeveiliging te automatiseren en over te stappen op zelfbeschermende webapplicaties? CloudGuard AppSec is eenvoudig te plaatsen voor uw bestaande webapplicatie, webshop of website. Start nu uw gratis evaluatieperiode CloudGuard AppSec!

Gratis evaluatie

Geautomatiseerde beveiliging op uw webapplicatie

Onze IT security experts bellen u graag terug